Telefon: 06-30/861-21-28
E-mail: info@esentico.hu
Facebook
Youtube
shadow

emin logo hu transparentA történet folytatódik!

2018-ban a Magyar Termék Nagydíj tradíciójára épülve új tanúsító védjegy jött létre, Érték és Minőség Nagydíj (ÉMIN) néven.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen magas minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. 

Büszkén jelenthetjük, hogy az Érték és Minőség Nagydíj pályázat Kiíró Tanácsa alapján MAKKA® termékcsaládunk jogosult az ÉMIN tanúsító védjegy használatára!

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára jogosult termékeink:

MAKKA® Coffee Vitalis

MAKKA® WELLcoffee

MAKKA® Beauty Coffee

MAKKA® Rost kávé

MAKKA® Gyömbéres Zöldkávé

MAKKA® Rost

 


sz2020Az Esentico Kft. iharosi telephelyén 1 db Bepárló tartályt, 1 db Bliszterezőt és 1 db Fagyasztó-szárítót vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 12,2 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaságot 1998-ban alapították, EXPERT-TECH TRADE PharmMac Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven. A mai is használatos Esentico Kft. elnevezést a társaság 2008-ban vette fel. A társaság fő tevékenysége a 1089'08 TEÁOR alá tartozó egyéb élelmiszer gyártása.

A társaság elérni kívánt célja, egy olyan technológiai bázist kialakítása, aminek fő célja olyan funkcionális élelmiszerek és étrend-kiegészítők gyártása, amely a szervezetben nehezen felszívódó hatóanyagokat tartalmaznak (mint például a jelenleg divatos kurkuma). A technológia alkalmazásával ugyanis a szervezetben nehezen felszívódó hatóanyagokat olyan struktúrában tenni (pl.: ciklodextrin gyűrű, vagy liposzomák), ami segíti a szervezetben történő felszívódást.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy bepárló berendezést, aminek célja, hogy a társaság többfajta előállítási eljárásában alkalmazásra kerüljön. A berendezés alkalmas a gyógyhatású extractumok előállítására, alkalmazható a liposzomás eljárások esetén, valamint a citrodeximek előállítására. Beszerzésre kerül még egy egészségügyi és élelmiszeripari termékek tartósítására szolgáló vákuumos fagyasztó-szárító, aminek segítségével, olyan módszerrel lehet a hatóanyagokat kivonni a növényekből, hogy az érzékeny hatóanyagok nem sérülnek, így a hatóanyag tartalom magasabb lesz, mint más hagyományos eljárások esetén. A berendezés a víz 99 %-át ki tudja vonni, az illat és íz anyag megőrzése mellett, aminek eredményeként egy magasabb hozzáadott értékű termék állítható elő az alapanyag felhasználásával. Illetve beszerzésre került egy kerül egy bliszterezőgép, mely lehetővé teszi a tabletták és kapszulák különböző egységű kiszerelését.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerűek, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 12,2 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:
Mák Kálmán
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 9834 734, e-mail címünk: info (kukac) esentico.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-00138
Befejezés időpontja: 2018.12.14.; Támogatás aránya: 50%
A támogatás összege: 12 166 926,- Ft

n.c.logo

Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk is képviselheti Magyarországot, mint Nemzeti Bajnok a European Business Awards versenyen 2015/16-ban.


Az RSM által szponzorált European Business Awards versenyt immár 9. alaklommal rendezik meg. Az idei évben több mint 32.000 vállalkozás jelentkezett 33 európai országból, közülük választotta ki a szakmai zsűri azt a 678 céget – köztük az Esentico Kft.-t – akik országukat képviselhetik saját kategóriájukban a verseny következő fordulójában. A második szakaszban, a kiválasztott cégeknek egy videó prezentációban lesz lehetőségünk bemutatni működésüket és sikerük titkát. A videók alapján a bírák által kiválasztott finalistákra a harmadik fordulóban a közönség fog szavazni.

 

Nagy eredményünknek tartjuk, hogy ezen a rangos versenyen az Esentico Kft. továbbjutott a második fordulóba Nemzeti Bajnokként és izgatottan várjuk a második megmérettetést.

Kérjük támogasson minket Ön is egy szavazattal!
SZAVAZOK!


NAGYDIJ MAGYAR k2016. szeptember 6-án került megrendezésre a 19. Magyar Termék Nagydíj díjátadó ünnepsége. A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy igazolja azon termékeket és szolgáltatásokat, amelyek minősége túlmutat az átlagoson, s emellett feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztók minőségtudatos választásához, hozzájáruljon az egészségtudatos termékek fejlesztéséhez és forgalmazásához.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy MAKKA termékcsaládunk megkapta ezt a rangos elismerést, hiszen a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy magas hozzáadott értéket hordoz kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárul a gazdasági növekedés stratégiájához, egyben a „tanúsított minőség európai útlevelévé!” is vált.

makka termékek1-kicsi3A MAKKA Okos Termékcsalád hatféle prémium minőségű, funkcionális élelmiszert tartalmaz:

 • MAKKA Gyömbéres Zöld kávé
 • MAKKA Beauty Coffee – bioaktív kollagén peptiddel
 • MAKKA Rost kávé
 • MAKKA Coffee Vitalis Zöld kávé
 • MAKKA Wellcoffee ganodermás kávé
 • MAKKA Rost étrend-kiegészítő

 

Miért fontos?

A Magyar Termék Nagydíj azért fontos, mert 19 éve hazánk legszigorúbb és legtekintélyesebb minősítő rendszere. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. 14237643 1321255604581955 6028514471046170853 nA Magyar Termék Nagydíj nemzetközi viszonylatban is jelentős presztízzsel rendelkezik. Ez a védjegy tényleg értéket képvisel és azok a termékek, amelyek rendelkeznek vele méltán büszkélkedhetnek a Nagydíjjal.

Ami hozzásegített a díjhoz:

 • Minőségi alapanyagok
 • Gondos receptúra
 • Funkcionális összetevők
 • Úttörő, innovatív megoldások, eredeti ötletek
 • Egyedi csomagolástervezés
 • Megfelelő ár-érték arány
 • Hazai munkaerő hozzáadásával készült, hazai gyártású és csomagolású termékek

De ezeken felül a legfontosabb, vásárlóink bizalma és elégedettsége! Nélkületek nem jöhetett volna létre a MAKKA termékcsalád sikere!

 

1. Technológia fejlesztés az Esentico Kft. iharos telephelyén

Az Esentico Kft. iharosi telephelyén 1 db Bepárló tartályt, 1 db Bliszterezőt és 1 db Fagyasztó-szárítót vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 12,2 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

2. Munkahelyteremtő pályázat - 2011.

Az Esentico Kft. a 2011-ben valósította meg a "Mini palackozó gépsor beüzemelése, ultrahang fejekkel ellátott kád beszerzése" című projektjét, melynek keretében 2 új munkahelyet teremtett. A projekthez cégünk új munkahelyek létrehozásának támogatása céljából 2.114.000Ft-os támogatást nyert el.

3. Növekedési Hitel Program

Az Esentico Kft. hitelt vett fel a Növekedési Hitelprogram keretében. Az Esentico Kft. számára a kölcsön új, nagyobb telephely létesítését tette lehetővé emellett a fejlesztésnek köszönhetően további új munkahelyek létesítését is tervezzük.

4. Iparjog pályázat 2013

2014. December 31-ével zárult az Esentico Kft által gyártott és a Vitálvár Kft. által forgalmazott MAKKA® Beauty Coffee Közösségi oltalomszerzésének projektje. A projekt keretében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatásának köszönhetően lehetőség nyílt az innovatív MAKKA® Beauty Coffee táplálkozási kozmetikumnak a teljes körű hazai és közösségi oltalomszerzésére.

A projekt eredményeként a MAKKA® márkanév a Szellemi Tulajdon Nemzeti hivatala által jegyzett hazai ábrás védjegyoltalom alatt áll 213575-ös és 214570-es lajstromszámon, a MAKKA® Beauty Coffee csomagolási dizájnja pedig hazai formatervezési mintaoltalom alatt áll 92120-as lajstromszámon és a Belső – Piaci Harmonizációs Hivatalnál jegyzett Közösségi Védjegyoltalom alatt 012888301-es lajstromszámon.

A bejegyzett védjegyoltalom, formatervezési mintaoltalom és közösségi védjegyoltalom mind hozzájárult a MAKKA® Kávék innovativitásának, minőségének és szellemi értékének elismeréséhez és lehetőséget teremtett a külföldi piacokon való terjeszkedéshez. A jövőben elsődleges célunk, hogy ezt a jól megalapozott márkanevet további termékekkel bővítsük és a fogyasztókkal megismertessük.esentico logox

sz2020